teidentukko.com
teidentukkona > kalusto

kalusto

Tämän hetkinen reissukalusto koostuu
*Sterkeman Starlet CE 486 vaunusta

 
(lainakuvia, omia tulee jatkossa)

Sterkeman on ns. "kolmen vuodenajan" vaunu. Vaunu kuului aikaisemmin Lohja Caravanin maahantuontiohjelmaan Soliferin rinnalla "entry" luokan vaununa, kunnes Solifer meni Ruotsiin. Peruna tästä, Sterkemanille löytyy valtuutettuja huoltopaikkoja vaikkei virallista maahantuojaa tällä hetkellä olekaan.
Tarkempaa kuvausta ja kokemusta vaunusta myöhemmin(meille vaunun valinta oli suht helppo: kolmikerrossänky oli ehdoton kriteeri samoin kuin 1300kg paino)

Meidän yksilö on itse tuotettu saksasta, kokemukset välittäjän käytöstä olivat varsin hyviä - saimme haluamamme vaunun suhteellisen edullisesti. Korjattavaa ei ole vielä löytynyt lukuunottamatta taka-alakaapin "lukkoa". Jotenkin tuntuu tosin että ns. laatumerkit tuntuvat olevan samaa "kevyttä laatua" kuin tällainen edullisempikin vaunu?

Muutostöinä vaunuun laitettiin akkujärjestelmä muuntajasysteemin rinnalle (saksassa tuo 12V-akkusysteemi kun ei tunnu olevan vakiotavaraa).
Nyt tarkoituksena istuttaa vaunuun pieni mikro ja mahdollisesti miniuuni. Samoin muutan "keittiön" hanan toimimaan siten että suoraan hanan alle tulee oma raikasvesisäiliö lyhyellä putkella - jolloin hanasta tulevaa vettä voi käyttää ruuanlaittamiseen ja juomiseen (tällainen muutos tullut tehtyä aiemminkin). Samalla viemäröintiä muutetaan sen verran että harmaat vedet purkautuvat kaikki samasta pisteestä.

Vaunu on valoisa, kuumalla kelillä viileähkö (paljon avattavia ikkunoita - tarkoituksena myös asentaa Trumaticiin sekoittaja jolla saa imettyä ilmaa vaunun alta) ja hyvä vedettävä. Lapset pitävät "lastenhuoneesta" joka muodostaa melkein puolet vaunun pinta-alasta. Syyskelejä ajatellen mielessä myös ilmakiertoinen lattialämmitys..


*Renault Grand Scenic (1.6be)
*Opel Vectra farkku (1.8be)Molemmilla vedetty ja voin vakuuttaa että 1.6koneella (kokenut kuski?) vaunu liikkuu täysin muun liikennevirran mukana - tosin ajaminen vaatii reipasta ennakointia.Lisää uusi kommentti